Activiteiten

Activiteiten

Wat te doen in de Morvan


De Morvan is bij uitstek hét gebied voor zowel rustzoekers als sportievelingen. U kunt hier heerlijk door de bossen struinen en niemand tegenkomen. Fietsen, moutainbiken, vissen, raften, kanoën, paardrijden het is allemaal mogelijk! Bezoekt u liever een paar wijnboeren uit de Bourgogne of de oostelijke Loire? Geen probleem, op nog geen 2 uur rijden proeft u de heerlijkste wijnen. Lekker wandelen door een historisch stadje als Vezelay of Autun? Het is er allemaal in de Morvan. Voor ieder wat wils! U komt tijd tekort...

Fietsen en Mountainbiken


De uitgestrekte natuur van de Morvan leent zich bij uitstek voor een heerlijke fietstocht. U kunt op een toerfiets heerlijk ontspannen fietsen langs de meren en langs het Canal du Nivernais. Met een mountainbike kunt u ontelbare mtb-routes door het bos nemen, van makkelijk tot zeer uitdagend. U vindt de routes in de informatiemap.


Boek hier uw vakantie

Vissen


Het Lac de Pannecière zit vol met vis! Van snoek, snoekbaars, baars tot karper. Dus waag een poging. Vliegvissen in de Cure of in de Yonne.

U heeft een Franse visvergunning nodig. Deze koopt u in Château Chinon bij de Tabac/Presse of bij de Mairie in Corancy (open op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend), u kunt ook online een vergunning aanvragen op www.cartedepeche.fr .

Wij hanteren een no-kill policy. Zet u de vissen alstublieft weer terug in het meer.Wandelen


In de Morvan kunt u wandelen zonder iemand tegen te komen. Uitgestrekte bossen, weilanden met koeien, een hert dat wegschiet, een wild zwijn dat u niet ziet maar wel hoort, een vos met jongen in het veld... U kunt ze allemaal tegenkomen. Vanuit uw vakantiehuis loopt u zo het bos in... Wij verzorgen de mooiste wandelroutes voor u in de Morvan, u vindt ze in de informatiemap.


Boek hier uw vakantie

IMG_20210702_115141

Leven als God in Frankrijk


Kom tot rust in deze prachtige omgeving vol weilanden, bossen en meren. Ga heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen in het meer dat net buiten de tuin ligt. Slenter door historische stadjes met pittoreske kapelletjes of ga lekker wijnproeven bij een lokaal Bourgondisch wijndomein. Of doe gewoon helemaal niets en nestel je in de tuin met een goed boek en prachtig uitzicht.

Wijnproeven


Uw vakantiehuis ligt vlakbij enkele van de beste wijngebieden die Frankrijk rijk is. Chablis en de Côtes d'Auxerre liggen op iets meer dan anderhalf uur rijden evenals Sancerre en Pouilly-sur-Loire en Beaune. Naar de Pouilly-Fuissé is het een kwartiertje langer. Ga lekker op pad en maak een afspraak met 1 van de vele wijnboeren. Wij hebben voor u al een selectie gemaakt alwaar u echte Droom-Wijnen kunt proeven.


Kijk hier voor de lekkerste wijnen...

Restaurants


In de Morvan vindt u een aantal echte authentieke plattelandsrestaurants! Heerlijk en goed eten, vaak metlokale producten. Frankrijk heeft een echte lunchcultuur, zeker op zondag is dit dé gebeurtenis vande week. Vooraf reserveren is dan ook echt aan te raden. Ook 's avonds zijn de meeste restaurants open, maar hou er rekening mee dat er in de Morvan geen straatverlichting is. Hier vindt u een lijst met enkele leuke restaurants, variërend van budget tot sterrenniveau.

Uitstapjes


Ook op cultureel en historisch vlak is er veel te doen in de Morvan, variërend van historische stadjes, oude kerken en kastelen tot Romeinse opgravingen. U kunt bijvoorbeeld heerlijk slenteren door het historische stadje Vezelay, ook de mooie stad Autun ligt op rijafstand van uw vakantiehuis. En wat te denken van het kasteel van Bazoches... Neem hier

een kijkje voor wat leuke ideeën.